FOK!filmtip van de dag: Rambo III & IV

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Rambo III

Nadat we gisteren al konden genieten van de eerste twee Rambo-films heeft RTL7 vanavond de laatste twee films uit de succesvolle reeks op het programma staan. Een prima excuus om ook vandaag weer twee klassiekers met Sylvester Stallone uit te roepen tot FOK!filmtip van de dag.

Om 20.30 uur begint de avond met Rambo III uit 1988. Het derde deel uit de reeks speelt zich af tijdens de Russische bezetting van Afghanistan. John Rambo heeft zich teruggetrokken in een klooster in Thailand maar wordt door zijn voormalige kolonel overgehaald om een Russische generaal in Afghanistan te overmeesteren. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Rambo III 2

Toen Rambo III in 1988 werd gemaakt, met een budget van 63 miljoen dollar, was het de allerduurste film tot op dat moment. De film zou oorspronkelijk worden geregisseerd door Russell Mulcahy, maar deze verliet de set al na een paar weken. Regisseur Peter MacDonald mocht vervolgens zijn debuut maken met deze explosieve actiefilm. Na Rambo III zou het twintig jaar duren voordat er weer een vervolg zou komen.

Rambo 2008

Om 22.35 uur vervolgen we de avond met de film Rambo uit 2008. Twintig jaar na zijn avonturen in Afghanistan woont John Rambo in Thailand, waar hij bootreisjes met toeristen maakt. Rambo wil eigenlijk niet meer vechten, maar daar komt verandering in als een groep hulpverleners door het Birmaanse leger gevangen wordt genomen. Er is maar één man die hun kan redden en dat is John Rambo.

De laatste en zeker ook het meest gewelddadige deel uit de reeks Rambo-films. Bij Rambo uit 2008 nam Stallone zelf plaats op de regiestoel. Ook Ted Kotcheff, die de eerste film had geregisseerd, werkte weer aan deze film mee. Uiteraard werd de film in het voormalige Birma verboden en is sindsdien een veelgezochte film daar.

Rambo 2008 1

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!