Meeste leerlingen Ibn Ghaldoun blijven op oude stek

Het grootste deel van de leerlingen van Ibn Ghaldoun blijft op de locatie van de failliet verklaarde Rotterdamse scholengemeenschap les krijgen. De leerlingen zijn ingeschreven bij de christelijke scholengemeenschap Melanchthon, meldt een woordvoerder van de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam Fokor donderdag.

Ibn Ghaldoun werd dinsdag failliet verklaard. De islamitische school voor voortgezet onderwijs kwam deze zomer in het nieuws omdat er 27 examens waren gestolen. Daarnaast bleek uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs dat de onderwijskwaliteit al jaren ondermaats is. Ook waren er bestuurlijke en financiële gebreken. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) kondigde vorige maand aan de financiering per 1 november stop te zetten. Daarop vroeg de school faillissement aan.

Vorige week werd bekend dat de ruim zeshonderd leerlingen van de school voorlopig terecht kunnen bij Melanchthon. Ze krijgen onderwijs op de huidige locatie van de islamitische school, die gaat fungeren als tijdelijke nevenvestiging van Melanchthon. Wel komt er een heel nieuw docententeam.

Volgens de woordvoerder zijn in totaal bijna zeshonderd van de 630 leerlingen van Ibn Ghaldoun ingeschreven. Wat er met de leerlingen gebeurt die zich niet hebben ingeschreven, is niet duidelijk. Mogelijk dat ouders het niet eens zijn met de oplossing en daarom hebben gekozen voor een andere school, aldus de zegsvrouw.

De islamitische school blijft nog tot 1 november open, daarna gaat Melanchthon in het gebouw aan de slag.