Jong Oranje simpel voorbij Georgië

Jong Oranje heeft zijn derde EK-kwalificatieduel in een afgetekende zege omgezet. In Tbilisi werd met 6-0 gewonnen van de Georgische leeftijdsgenoten. Luc Castaignos scoorde twee keer, Quincy Promes eenmaal. Feyenoorder Jean-Paul Boëtius luisterde zijn rentree in Jong Oranje op met de openingstreffer.

De wedstrijd in Georgië werd al om 15.00 uur (13.00 uur in Nederland) gespeeld omdat de verlichting in het Mikheil Meskhi Stadion niet goed functioneerde. Jong Oranje liet zien daar geen problemen mee te hebben toen Boëtius op aangeven van Castaignos al na een kwartier de score opende.

Vlak voor rust zorgde Castaignos zelf voor de 2-0 en in de 48e minuut maakte de spits van FC Twente er 3-0 van. Na een rode kaart voor Nika Kvekveskiri drukten de bezoekers door. Twee doelpunten van Promes binnen vijf minuten zorgden voor een 5-0 stand. Castaignos tekende vervolgens voor de 6-0 en kreeg daarna een publiekswissel van bondscoach Albert Stuivenberg. Ajacied Davy Klaassen debuteerde daardoor bij Jong Oranje.

Na drie duels heeft Jong Oranje nog de volledige winst in poule 3. Slowakije, dat later vanavond nog uit speelt tegen Schotland, had na twee duels ook nog een perfecte score.