Timmermans 'sneert' naar Russen

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft donderdag voor discussie op sociale media gezorgd door op zijn Facebookpagina een link te posten naar het beroemde nummer Non, Je Ne Regrette Rien van de Franse zangeres Edith Piaf.

Timmermans plaatste de link naar het lied waarin Piaf zingt dat ze nergens spijt van heeft omdat de zangeres precies vijftig jaar geleden overleed. Alom werd er echter een verwijzing in gezien naar de diplomatieke rel met Rusland. Timmermans zelf ontkende dat. Hij vindt het 'echt complete onzin hier een politieke bedoeling achter te zoeken'. "La Môme is vandaag vijftig jaar geleden overleden en daar sta ik even bij stil met een uitvoering van haar bekendste nummer. Niks meer en niks minder."

Timmermans maakte woensdag excuses voor de arrestatie van een hoge Russische diplomaat afgelopen weekeinde. Hij voegde eraan toe 'persoonlijk begrip' te hebben voor het optreden van de agenten. Volgens critici, onder wie zijn voorganger Ben Bot (CDA), kwamen de excuses onnodig laat.