Toch aangifte tegen stelend PvdA-raadslid

Tegen het voormalige Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest, die geld van de daklozenkrant in eigen zak stak, wordt donderdag alsnog aangifte gedaan. De jongerenafdelingen van de PvdA en de VVD in Utrecht stappen naar de politie. Ze vinden het 'niet rechtvaardig' als er geen vervolging plaatsvindt, zo stellen ze in een gezamenlijke verklaring.

Van der Roest gaf dinsdag zijn raadszetel op toen duidelijk werd dat hij als penningmeester bij het Utrechtse Straatnieuws geld uit de kas van de krant had opgenomen voor eigen gebruik. Het gaat om een bedrag van zo'n veertigduizend euro.

De voorzitter van de daklozenkrant wil geen aangifte doen als Van der Roest het geld terugbetaalt. Dat stuitte tegen de borst van de Utrechtse jongerenafdelingen. Zij vinden dat vervolging op zijn plaats is.

Justitie liet dinsdag naar aanleiding van de kwestie weten dat er nog geen strafrechtelijk onderzoek werd ingesteld omdat er nog geen aangifte was gedaan. Of het Openbaar Ministerie nu tot vervolging overgaat, is nog niet bekend.