Sanne Vogel werkt het best met goede vriendinnen

Sanne Vogel vindt dat ze het best samenwerkt met haar vriendinnen. Dat blijkt volgens haar ook op de set van de nieuwe romkom Hartenstraat. "Het is heel fijn als je elkaar vertrouwt en gewoon kunt zeggen als iets niet goed is", zegt Vogel voor de camera van Novum Nieuws over haar regiedebuut. "Het is ook veel gemakkelijker om elkaar uit te leggen wat je wilt en waarom."

Gigi Ravelli en Terrence Schreurs, twee van die vriendinnen die in de film spelen, zijn het helemaal eens met Vogel. "We kunnen alles tegen elkaar zeggen", vertelt Schreurs. "We zijn niet meteen gepikeerd als we gecorrigeerd worden."

"Ik heb het zo geregeld dat Sanne helemaal niks tegen me durft te zeggen", zegt Ravelli spottend. "Maar serieus, we hebben allemaal dezelfde humor. Dat is in deze film ook heel belangrijk."

Er is één nadeel aan deze samenwerking. "Het is soms erg moeilijk voor mij als ik zie hoe leuk al mijn vrienden het met elkaar hebben op de set", zegt Vogel. "Daar kan ik dan niet bij gaan zitten, want ik moet als regisseuse gewoon steeds doorwerken."

Hartenstraat speelt zich af rond de Negen Straatjes bij de Amsterdamse grachten. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar. Zo worstelt een gepassioneerde traiteur, gespeeld door Marwan Kenzari, met de scheiding van zijn vrouw, een rol van Stacey Rookhuizen. De twee hebben een dochter, gespeeld door Nadia Koetje. Tegelijkertijd opent een modieuze dame, Bracha van Doesburgh, een modewinkel in de Hartenstraat. De dame botst geregeld met haar geliefde, een rol van Benja Bruining.

De film draait volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.


Sanne Vogel werkt het best met goede vriendinnen (Foto: Novum)