Game of Thrones-acteur Peter Dinklage speelt ranzige dwerg

Game of Thrones-acteur Peter Dinklage speelt de hoofdrol in een nog titelloze komedie. De acteur, vooral bekend als de kleine intrigant Tyrion Lannister uit de tv-serie, speelt een man die volhoudt dat hij werkelijk een leprechaun, een Ierse kabouter, is. Het project wordt omschreven als een vunzige komedie voor volwassenen, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Andrew Dodge neemt het scenario op zich. Hij schreef al Bad Words, het nog te verschijnen regiedebuut van Jason Bateman, over vuilbekkende kinderen tijdens een spellingswedstrijd. Het resultaat moet gaan lijken op de inmiddels legendarische komedie Bad Santa uit 2003, waarin Billy Bob Thornton een drankzuchtige kerstman speelt die samen met zijn lilliputtercompagnon warenhuizen leegrooft op kerstavond.

De 44-jarige Dinklage is net klaar met de opnames van de volgend jaar te verschijnen X-Men: Days of Future Past. Hierin speelt hij Bolivar Trask, een antropoloog die mutanten ziet als een bedreiging voor de rest van de mensheid en gigantische robots ontwikkelt om hen uit te roeien.


Peter Dinklage speelt ranzige dwerg (Foto: Novum)