FOK!filmtip van de dag: Hunger (2008)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Hunger

Voor de filmtip van vandaag moest even goed nagedacht worden. Er kon namelijk gekozen worden voor het meesterwerk The Green Mile, die om 20.00 uur te zien is op RTL5 of Inglourious Basterds van Tarantino, die om 22.00 uur te zien is op Veronica. De FOK!filmtip van de dag gaat echter alweer naar een film die bij de zuiderburen van Canvas te zien is. Om 23.40 uur is op Canvas namelijk de zeer indrukwekkende dramafilm Hunger van Steve McQueen te zien.

Hunger 1

Hunger is een film die zich afspeelt in 1981, toen zo'n 500 Ierse republikeinen in Noord-Ierse gevangenissen in hongerstaking gingen om een status als politieke gevangenen af te dwingen. Bij de actie zouden tien gevangenen de hongerdood sterven. In Steve McQueens Hunger zien we het verhaal van één van hun meest toegewijde leden Bobby Sands (Michael Fassbender).

Hunger 2

Hunger ging in première op het filmfestival van Cannes en werd zeer goed ontvangen door de critici. Regisseur Steve McQueen zou met zijn speelfilmdebuut zo'n dertig filmprijzen winnen.

 

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!