FOK!filmblik: Silver Bullet (1985)

Op de 284ste dag van het jaar vinden we in het FOK!filmblik een film die voor het eerst op vrijdag 11 oktober 1985 in de bioscoop te zien was. Silver Bullet was een film van Dan Attias, gebaseerd op het boek Cycle of the Werewolf van Stephen King uit 1983.

Silver Bullet

Het verhaal van Silver Bullet speelt zich af in Tarker's Mill, een klein plaatsje in Maine. Het plaatsje wordt een jaar lang geterroriseerd door een weerwolf die maandelijks naar een nieuw slachtoffer op zoek gaat. Daar komt echter verandering in als het bovennatuurlijke monster een gehandicapte jongen genaamd Marty Coslaw (Corey Haim) en zijn oom Red (Gary Busey) op zijn pad treft.

Corey Haim in Silver Bullet
Corey Haim in Silver Bullet

Een heerlijke verfilming van één van de kortere verhalen van King. Het boek van Silver Bullet heeft namelijk slechts 127 paginas. De film werd tussen october en december 1984 opgenomen en werd oorspronkelijk geregisseerd door Don Coscarelli. Coscarelli wist echter niet wat hij met het verhaal aanmoest en toen de studio ongeduldig begon te worden mocht Attias het stokje overnemen.

Gary Busey in Silver Bullet
Gary Busey in Silver Bullet

De ontvangst van Silver Bullet was destijds nogal verdeeld. Zo wist de vooraanstaande filmcriticus Roger Ebert niet of dit nou de slechtste of grappigste verfilming van een Stephen King-verhaal was die hij tot op dat moment gezien had. Toch kreeg de film ook lovende kritieken, waarbij men Silver Bullet een aanrader noemde voor eenieder die nog niet zo gewend is om horrorfilms te zien.