Circuits vragen F1-teams hoge bedragen

De dollartekens in de ogen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone komen de teams op hoge kosten te staan. De circuits betalen zich blauw om een race te mogen organiseren en proberen via allerlei manieren geld in het laatje te brengen.

Op de niet Europese circuits kost het huren van onder meer de pitbox en de hospitality unit gemiddeld 300.000 dollar. Wil je een koelkast huren, dan moet je 1200 dollar aftikken. Ook een ding als een kleerhanger kost al een fortuin. De teams zijn in ieder geval niet blij met de hoge kosten. Zo kan volgend jaar een testdag 500.000 dollar kosten, veel geld voor de kleinere renstallen die hierdoor mogelijk een of meerdere tests over gaan slaan om kosten te besparen.

The Times sprak met een anonieme bron uit de kleinere teams. "Het is als een voetbalclub die naar Old Trafford afreist voor een duel met Manchester United en dan geld neer moet tellen voor het gebruik van de kleedkamer, heet water en zeep. Het is een kostenpost waar de grote teams hun neus voor ophalen, maar ongemerkt is het wel een grote factor in de begrotingen van de kleine renstallen."