Federer, Djokovic ronde verder in Shanghai

Roger Federer heeft op het Masterstoernooi van Shanghai de derde ronde bereikt. De Zwitser kreeg in de eerste ronde een bye en versloeg vandaag Andreas Seppi. Erg makkelijk ging het niet tegen de Italiaan, die in de eerste set nog een break voorsprong kreeg, maar uiteindelijk zette de voormalig nummer één van de wereld toch een 6-4 en 6-3 stand op het scorebord.

Ook Novak Djokovic liet zich niet verrassen in zijn eerste wedstrijd . De huidige nummer twee van de wereldranglijst ging in de tweede set nog wel door zijn enkel, maar liet na een korte blessurebehandeling geen spaan heel van Marcel Granollers; 6-2 en 6-0.

Vasek Pospisil, die gisteren nog Richard Gasquet uit het toernooi sloeg, dolf vandaag het onderspit tegen diens landgenoot Gael Monfils. De Canadees verloor in de tweede set zijn tiende tiebreak op rij, nadat hij de eerste set met 5-7 had verloren. Twee andere Fransmannen, Benoit Paire en Jeremy Chardy, verloren wel. Voor hen waren respectievelijk Florian Mayer en Nicolas Almagro in twee sets te sterk.

Tommy Haas won een Duits onderonsje met Daniel Brands met tweemaal 6-4, en Stanislas Wawrinka gaf zijn gooi naar de World Tour Finals hoop met een moeizame overwinning op Kevin Anderson; 6-4, 3-6 en 7-6(5). Tomas Berdych had het een set lang lastig tegen Feliciano Lopez, maar rekende in de tweede set af met zijn Spaanse tegenstander. Het werd 7-6(5) en 6-2.

De enige verrassing vandaag kwam bij de als veertiende geplaatste John Isner. Het Amerikaanse servicekanon verloor in twee sets van de Argentijn Carlos Berlocq, met 4-6 en (4)6-7.

Op het moment van schrijven zijn er nog drie enkelpartijen bezig op het Chinese hardcourt, met in alledrie een Spanjaard. Rafael Nadal speelt tegen Aleksandr Dolgopolov uit Oekraïene en David Ferrer neemt het op tegen Lukas Rosol. Fernando Verdasco en Milos Raonic bepalen als laatste wie een plek bij de laatste zestien bemachtigt.