[MLB] Red Sox bereiken AL Championship Series

De Boston Red Sox hebben zich vannacht weten te plaatsen voor de AL Championship Series. In St. Petersburg, Florida werden de Tampa Bay Rays verslagen met 3-1.

Het duurde lang voordat er gescoord werd in de wedstrijd. Pas in de zesde inning wisten de Rays een gat in de defensie van de Red Sox te slaan. Zo kwamen ze met 1-0 op voorsprong en leken ze de kans te krijgen om de stand in de serie gelijk te trekken naar 2-2. De Red Sox gooiden echter de spanning van zich af en sloegen meteen terug. 

In de zevende inning pakten ze twee runs waardoor de halve finale van de playoffs ineens in zicht was. In de negende inning beslisten ze de wedstrijd met een derde run. Het is de eerste keer sinds 2008 dat de Red Sox doordringen tot de Championship Series. 

Detroit Tigers – Oakland Athletics

De Detroit Tigers hebben de stand in hun serie weer gelijk getrokken. Door met 8-6 te winnen van de Oakland Athletics staat de stand in de serie op 2-2 en moet er een beslissende vijfde wedstrijd worden gespeeld. De Tigers kwamen pas laat in de wedstrijd op voorsprong toen de Athletics hun voorsprong weggaven.

De Athletics scoorden in de eerste en vijfde inning om op een 0-3 voorsprong te komen. De Tigers zetten dat echter recht in de vijfde inning door drie runs te scoren. In de zevende en achtste inning pakten de Tigers een onoverbrugbare voorsprong door respectievelijk twee en drie runs te scoren.

De beslissende wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.00 uur Nederlandse tijd.