[NHL] Sharks op dreef tegen Rangers

De San Jose Sharks hebben in hun derde wedstrijd van het seizoen flink uitgehaald tegen de New York Rangers. In San Jose werd het maar liefst 9-2 voor de Sharks. 

Bij zulke uitslagen wordt er vaak gekeken of de aanval van de Sharks zo goed was of de verdediging van de Rangers zo slecht. Vannacht bleek beiden het geval. De Sharks kwamen door middel van goed teamwork makkelijk door de verdediging van de Rangers heen. Goalie Henrik Lundqvist van de Rangers had daarbij zijn avond niet en liet veel schoten door die hij normaal gesproken had kunnen houden

De Rangers kwamen in de eerste periode nog wel op voorsprong door middel van een powerplay-goal. Brad Richards was de gevierde man voor de Rangers. Daarna namen de Sharks het initiatief. Een shorthanded-goal zette de stand weer gelijk en Dan Boyle maakte nog voor het einde van de eerste periode de tweede goal voor de Sharks. Na ruim acht minuten in de tweede periode scoorde Matthew Nieto de derde goal van de Sharks. Joe Pavelski was bij alle drie de goals betrokken. Thomas Hertle maakte de 4-1 voor de Sharks, waarna Logan Couture en opnieuw Hertl de 6-1 tussenstand op het bord zetten. 

Derek Dorsett probeerde in de derde periode nog wat terug te doen namens de Rangers maar met een stand van 6-2 op het scorebord was het tevergeefs. Hertl bleek niet te stoppen en ging daarna rustig verder met scoren, waardoor de schade alleen maar groter werd voor de Rangers. Hertl maakte achtereenvolgens zijn derde en vierde goal en Justin Braun zorgde ervoor dat na de buzzer de 9-2 eindstand op het bord stond.

Door deze ruime overwinning bezetten de Sharks nu de koppositie in de Western Conference.

Overige uitslagen:



Thuis Uit Score
New York Islanders Phoenix Coyotes 6 - 1
Philadelphia Flyers Florida Panthers 2 - 1
Pittsburgh Penguins Carolina Hurricanes 5 - 2
Toronto Maple Leafs Colorado Avalanche 1 - 2
Buffalo Sabres Tampa Bay Lightning 2 - 3 (na overtime)
Nashville Predators Minnesota Wild 2 - 3
Vancouver Canucks New Jersey Devils 3 - 2 (na overtime)