Belg Van de Walle beëindigt wielercarriere

Jurgen Van De Walle stopt met wielrennen. Dat heeft zijn werkgever Lotto-Belisol woensdag bekendgemaakt. Van De Walle was sinds 1999 prof, maar veel overwinningen prijken niet op zijn palmares. Het meest tot de verbeelding spreken zeges in Halle - Ingooigem in 2009 en 2010. De 36-jarige Belg deed viermaal mee aan de Tour.

Van de Walle had vrijwel zijn hele loopbaan een dienende rol. Daar heeft hij geen moeite mee. "Als beginnend beroepsrenner had ik zeker getekend voor deze carrière. Ik ben een pure knecht, het ontbreekt mij aan explosiviteit om een afwerker te zijn. Ik heb al vroeg ingezien wat mijn kwaliteiten waren en heb daar mijn carrière kunnen rond bouwen."

Mogelijk heeft Van De Walle zondag in de Ronde van Lombardije zijn laatste wedstrijd gefietst. Hij wilde eigenlijk vrijdag in Zwevezele afscheid nemen, maar een blessure aan zijn linkerbeen gooit waarschijnlijk roet in het eten. Van de Walle fietste zijn hele carrière in Belgische dienst en reed de afgelopen drie seizoenen voor Lotto.