'Magnussen in beeld bij Force India'

Kevin Magnussen kan volgend seizoen voor het Formule 1-team Force India, zo bericht Auto Motor und Sport. De 21-jarige Deen is de zoon van voormalig F1-coureur Jan Magnussen en heeft de titel in de World Series by Renault voor het grijpen.

Magnussen staat onder contract bij McLaren dat hem graag in de Formule 1 wil hebben. Om hem te laten rijpen wil de renstal uit Woking hem graag bij een middenveldteam stallen. Force India zou hierbij een goede optie zijn, zeker omdat McLaren bereid zou zijn om een openstaande rekening van Force India weg te strepen. De Deense coureur zou Paul di Resta kunnen vervangen die niet brengt wat er van hem verwacht wordt.

Teambaas Vijay Mallya wil pas na de race in India een besluit nemen. Bob Fernley, die direct onder hem staat, wil tegenover Reuters nog niets loslaten. "Vijay heeft altijd de beste rijders die hij zich kon veroorloven gekozen. Ik denk niet dat hij die filosofie gaat veranderen. Bij het bepalen van de coureurs kunnen wij onze aanbevelingen doen. Als Kevin daarbij hoort dan is dat zo, maar McLaren zou eerst bij zichzelf te rade moeten gaan. Als Magnussen zo goed is, waarom nemen ze hem dan zelf niet?"