Zelfmoord huisarts na euthansieonderzoek

Een huisarts uit Tuitjenhorn die door het Openbaar Ministerie werd onderzocht in verband met twijfels bij een euthanasiegeval, heeft maandagnacht zelfmoord gepleegd. Dat bevestigt een woordvoerder van zijn advocaat dinsdag na berichtgeving van RTV Noord-Holland.

Of de dood van de 58-jarige arts het gevolg is van het ingestelde onderzoek is niet bekend. "Dat kan ik nu nog niets over zeggen, maar het ligt wel voor de hand", aldus de woordvoerder. Hij spreekt van een 'trieste gebeurtenis'.

Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldden vorige week dat de arts zijn werk voorlopig niet meer mocht uitoefenen. De arts had mogelijk niet goed gehandeld bij het beëindigen van het leven van een terminaal zieke patiënt.

Het OM wilde onder meer onderzoeken of de man de regels wel had gevolgd en of bij de patiënt überhaupt wel sprake was van een uitdrukkelijke wens om uit het leven te stappen.

Justitie wil inhoudelijk niet op de zaak reageren. Wel bevestigt een woordvoerder dat het onderzoek naar aanleiding van de dood van de man is stopgezet.