Golfstaten weren homo's via medische test

De Golfstaten willen voortaan homoseksuele gasten weren. Wanneer je als rechtgeaarde homo Qatar, Koeweit, Oman, Saoedi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten in wil, kan het zomaar gebeuren dat je aan een medische test wordt onderworpen. Als die test positief uitvalt dan mag/moet je weer terug naar het land van herkomst.

Het is niet bekend wat die zogenaamde medische test inhoudt. Maar mogen wetenschappers uit Koeweit werkelijk zover zijn dat ze door een medische test homo’s van niet-homo’s kunnen scheiden, dan kunnen we spreken over een medische doorbraak. 

In het samenwerkingsverband van Golfstaten is homoseksualiteit haram. In Saoedi-Arabië staat er zelfs de doodstraf op.  Andere aangesloten staten zijn niet te beroerd iemand jarenlang op te sluiten wegens het hebben van een andere voorkeur.

Richard de Mos van de PVV heeft eerder al voorgesteld om, mocht het Nederlands Elftal zich kwalificeren voor het Wereldkampioenschap Voetbal van 2022, in plaats van een oranje tenue een roze te dragen. Ook in gastland Qatar is het verboden eventueel jezelf te zijn.