Duizenden ontwikkelaars geregistreerd voor Ouya

Wereldwijd hebben 25 duizend ontwikkelaars zich geregistreerd om een spel of app te maken voor de Ouya-spelcomputer. Dat heeft het bedrijf achter de Ouya dinsdagochtend bekendgemaakt. Ondanks de duizenden registraties zijn er op dit moment slechts 465 verschillende applicaties voor het apparaat beschikbaar.

Van controle aan de deur van Ouya is overigens weinig sprake: elke ontwikkelaar wordt toegelaten. Het is nog maar de vraag of alle geregistreerde ontwikkelaars daadwerkelijk een app zullen uitgeven.

De spelcomputer is sinds juni verkrijgbaar in Groot-Brittannië en Noord-Amerika. Ouya wil zijn spelcomputer eind deze maand ook in andere Europese landen gaan aanbieden. Details over deze plannen zijn nog niet bekendgemaakt.

Spelletjes en applicaties voor de Ouya moeten worden gedownload. Towerfall, waarin maximaal vier gamers in een arena tegen elkaar strijden is een van de populairste games. Daarnaast wordt de Ouya veel gebruikt om illegaal gedownloade spellen voor oudere spelcomputers spelen, waaronder de Super Nintendo.


Duizenden ontwikkelaars geregistreerd voor Ouya