Patricia Paay wil taboe doorbreken met Cougar Love

Patricia Paay hoopt een taboe te doorbreken met haar nieuwe programma. In Cougar Love duikt ze in de wereld van de zogenoemde cougars, oudere vrouwen die op jonge mannen jagen. "Ik hoop wel dat vrouwen zich wat vrijer voelen om zich daar niet voor te schamen", zegt de 64-jarige oud-zangeres, Nederlands bekendste cougar.

"Cougars zijn vaak ook hele interessante, zelfstandige en succesvolle vrouwen. Vaak zakenvrouwen en die zitten helemaal niet te wachten op een man die voor hen moet zorgen", legt ze uit voor de camera van Novum Nieuws. "Ik hoop wel dat we de vrouw ook een beetje opvoeden, dat het allemaal mag."

Paay geeft toe dat liefde in de cougarrelatie niet op nummer een staat. "Ik denk niet dat we zitten te wachten op 'ik hou van jou'. Dat hebben we waarschijnlijk allemaal al gehad. En als je wat ouder bent dan zeg je dat ook niet meer zo snel", zegt ze. "Natuurlijk hou je van die persoon, van de mens, maar ik geloof dat je er anders in zit."

Paay ziet zelf alleen maar voordelen in een relatie met een jongere man. "Ze hebben meer uithoudingsvermogen, bedrijven vaak betere seks - als je de goede uitzoekt - en hebben enorme lol. Ze zijn enthousiast en zijn in voor leuke dingen. Perfect. Klinkt toch goed?"

De eerste aflevering van Cougar Love is donderdag te zien op zender TLC.