Ratelband mag kinderen niet meer zien

Emile Ratelband zegt dat hij van zijn vrouw Moon de kinderen niet meer zien. "Welke moeder doet haar kinderen zoiets aan?", zegt de positiviteitsgoeroe dinsdag in de Telegraaf. Ratelband en Moon zijn al maanden verwikkeld in een vechtscheiding en hebben samen twee kinderen.

Hoewel het er twee maanden geleden op leek dat ze weer door een deur konden, is daar nu geen sprake meer van. "Moon klaagde mij eerder aan omdat ik de kinderen zou mishandelen. Die aanklacht heeft ze moeten intrekken omdat iedereen zag dat het nergens op was gebaseerd." De rechter besloot toen dat Ratelband zijn kinderen eens in de twee weken mag zien, maar Moon houdt zich daar volgens Emile niet aan.

"Mijn dochter Royce werd onlangs 6 en natuurlijk wilde ze dat papa daar bij was. Ik heb haar niet eens kunnen feliciteren." De 64-jarige Ratelband hoopt dat hij door zijn ervaring andere vaders kan helpen die in dezelfde situatie zitten. "De reden dat ik te koop loop met mijn ellende, is omdat ik denk dat ik er anderen door kan helpen."

Moon zegt dat veel van de dingen die haar ex zegt niet kloppen. "Veel gebeurtenissen die Emile beschrijft, zijn feitelijk anders." Moon, die in 2007 met Ratelband trouwde, heeft geen zin om verder op de kwestie te reageren. "Ik wil niet over de kinderen praten in het openbaar. Wel wil ik kwijt dat ik een doodgewone, fatsoenlijke moeder ben en dat er een omgangsregeling is."