1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie

Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders gaan dit jaar op pad tijdens de herfstvakantie. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. Meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers brengt de herfstvakantie door in eigen land en ongeveer zeshonderdduizend trekken naar het buitenland, verwacht het Nederland Bureau voor Toerisme en Congressen.

De trend van laat boeken zet door. Vakantiegangers blijven volgens het bureau letten op de prijs. Bungalows vormen ondertussen bij een vakantie in eigen land een gewild verblijf. Ruim veertig procent van de vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen, fietsen en uitwaaien op het strand of in het bos zijn de populairste activiteiten. Ook een bezoek aan een museum of attractiepark scoort hoog.

Duitsland en België zijn populaire landen onder vakantiegangers die naar het buitenland gaan, maar ook Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië zijn in trek.

De herfstvakantie vindt, net als voorgaande jaren, gespreid plaats. De regio zuid heeft vanaf vrijdag vakantie. De regio's noord en midden hebben een week later vrij. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, ruim 750.000.