Gaykrant en COC maken droomboek voor Poetin

De Gaykrant en COC Nederland willen een droomboek samenstellen voor president Vladimir Poetin. De organisaties roepen mensen op dromen in te zenden over een Rusland dat anders omgaat met de rechten van homo's en lesbiennes. De initiatiefnemers gaan koning Willem-Alexander vragen het boek aan Poetin aan te bieden.

Mensen met dromen voor Rusland kunnen hun inzendingen sturen naar droomboek@gaykrant.nl. Naast brieven zijn ook foto's, tekeningen en gedichten gericht aan Poetin welkom.

De Gaykrant en COC willen de Russische president laten zien dat zijn land baat zou hebben bij het terugdraaien van omstreden antihomowetgeving. Onlangs werd een nieuwe wet geïntroduceerd die het verspreiden van 'homopropaganda' onder minderjarigen strafbaar stelt.

De koning brengt volgende maand een bezoek aan Rusland. Het COC deed eerder al het verzoek bij Poetin aan te dringen op het intrekken van de omstreden wet. De Nederlandse regering heeft Poetin er al op aangesproken.

Het idee voor het Droomboek voor Poetin is geïnspireerd op het Droomboek Mijn Droom van Ons Land, dat ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander werd gemaakt.