Bakkali bevestigt: "Ik kies voor België"

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Zakaria Bakkali gaat voor het nationale team van België spelen. De 17-jarige aanvaller van PSV twijfelde lang over zijn interlandcarrière, omdat hij ook een Marokkaans paspoort bezit. Maandag heeft hij op een speciale persconferentie dan eindelijk bevestigd dat hij voor de Rode Duivels kiest. Vrijdag kan hij zijn debuut maken in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kroatië.

"Dit is volledig mijn eigen keuze", aldus Bakkali. "Natuurlijk heb ik er met mijn familie over gepraat maar ik ben zeventien jaar oud en heb zelf de knoop doorgehakt. De Marokkaanse federatie heeft geen druk op me gelegd, dit is een persoonlijke keuze. En nee, ik heb geen voorwaarden gesteld bij bondscoach Marc Wilmots."

Zijn verleden heeft veel meegewogen in de keuze van Bakkali. "Ik doorliep alle jeugdreeksen van de Belgische nationale ploegen en de A-selectie is een uitstekende groep, ik hoop met de Duivels veel te winnen en te scoren."

Ook Nederland had even een gesprek met Bakkali, omdat hij al lang in Nederland voetbalt. Maar dat bleek uiteindelijk niet aan de orde. "Maar voor mij ging de keuze enkel tussen België en Marokko. Het was een heel moeilijke beslissing maar eentje van het hart. Dat het misschien wat tijd kostte voor de beslissing viel, vind ik niet onlogisch. Niet vergeten dat ik amper zeventien ben en dat alles heel snel gegaan is voor mij."