Wereldkampioene Van Dijk naar Nederlandse ploeg

Wielrenster Ellen van Dijk ruilt na dit seizoen Specialized-lululemon in voor het Nederlandse Boels-Dolmans. De wereldkampioene tijdrijden vond het na vijf jaar in Amerikaanse dienst gereden te hebben tijd voor een terugkeer naar eigen land. Ze tekende een contract voor drie seizoenen.

"Ik ben dankbaar voor de ontwikkeling die ik de afgelopen vijf jaar heb kunnen doormaken bij Specialized. Ik heb me daar ontwikkeld tot een renster van wereldniveau. Maar nu is het tijd voor wat nieuws. Ik denk dat dit een nieuwe prikkel in mijn loopbaan zal zijn."

Het eerstvolgende grote doel voor de 26-jarige Van Dijk is de olympische tijdrit in Rio de Janeiro in 2016, nadat ze in Florence zowel de individuele tijdrit als die met de ploeg gewonnen had. "Ik werd vorig jaar voor het eerst benaderd door deze ploeg. Maar ik was van mening dat ik mijn vorige doel, de wereldtitel tijdrijden, beter kon bereiken bij Specialized. Boels-Dolmans bleef het afgelopen jaar interesse houden, ze hebben me aardig gestalkt. Ik wilde echter pas na de WK beslissen over mijn toekomst, en dat hebben ze gerespecteerd. Na de WK zijn we het gesprek aangegaan."

Ook de Rabobank-ploeg van Marianne Vos had interesse in Van Dijk. De tijdritspecialiste wil ook voor eigen kansen gaan, waardoor Boels-Dolmans een interessantere optie voor haar is.