Ook Monic Hendrickx heeft last van bezuinigingen

Monic Hendrickx heeft in haar werk last van de bezuinigingen op cultuur. De 46-jarige actrice won vrijdagavond haar derde Gouden Kalf, ditmaal voor haar rol in het tweede seizoen van de tv-serie Penoza. Ook zij maakt echter dagelijks mee dat filmprojecten waaraan ze verbonden is worden afgeblazen of voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. "Ik weet niet wat ik na november doe."

"Die aanhoudende bezuinigingen brengen een soort schraalheid teweeg", gaat Hendrickx verder voor de camera van Novum Nieuws. "Er zitten momenteel heel veel goede acteurs thuis. Terwijl we net een beetje een filmindustrie met diversiteit hadden opgebouwd. Er moet overal bezuinigd worden, dus ik snap wel dat er geld vanaf moet, maar het hakt er in deze sector wel extreem hard in."

De actrice denkt dat ze er zelf, ondanks haar enorme staat van dienst, maar weinig aan kan doen. "We kunnen op de barricades springen, maar ik besef wel dat demonstreren meestal weinig zin heeft. Ik kan mooie films blijven maken, dus dat probeer ik ook. Maar het wordt wel steeds moeilijker."

Dat wil niet zeggen dat Hendrickx niet extreem gelukkig is met haar onderscheiding. "Ik geniet natuurlijk met volle teugen van deze avond. Ik ben heel trots dat ik dit Kalf heb gewonnen, maar ben vooral trots op de serie. Die verdient gewoon een groot publiek. Daar zal dit Kalf vast bij helpen."


Ook Monic Hendrickx heeft last van bezuinigingen (Foto: Novum)