Ninja's zijn stiller dan Navy SEALS

Er zijn vragen die iedereen wel eens kwellen. Is er leven na de dood? Wat is het doel van het leven? En natuurlijk: wie is er stiller, een ninja of een lid van de Amerikaanse elite-eenheid Navy SEALs? De eerste twee kwesties zullen nog lang onbeslist blijven, maar op de derde vraag hebben we nu gelukkig een antwoord.

Toen de moeder van Walker Greentree  hem vroeg om 'zo stil te zijn als een SEAL' brak een discussie uit omdat een vriendje meende dat ninja's stiller zijn. Walker besloot de vraag te stellen aan iemand die het zeker zou weten: admiraal William McRaven, commandant van de Special Operations Command en daarmee de grote baas van alle Amerikaanse elite-eenheden.

McRaven, zelf een voormalig Navy SEAL, deed wat onderzoek en kwam tot een voorzichtige conclusie. "Ninja's zijn waarschijnlijk stiller dan SEAL's," zo meent de admiraal. "Maar," zegt hij: "wij zijn betere zwemmers en we hebben ook betere vuurwapens en wij blazen dingen op."

Voor mensen die graag Navy SEAL willen worden, heeft hij ook nog een paar goede tips: "Gehoorzaam je ouders en wees vriendelijk tegen andere kinderen." Of Walker het advies aanneemt, weet hij nog niet. Hij is er namelijk nog niet uit of hij Navy SEAL wil worden, of toch liever een ninja.