'Van der Sloot wacht psychologisch onderzoek'

Joran van der Sloot moet eerst nog een psychologisch onderzoek in de gevangenis ondergaan voordat hij kan trouwen met zijn vriendin Leidy Figueroa. Het Peruaanse tv-programma Domingo al Día meldde zondag dat hij vervolgens, mits al het papierwerk in orde is, binnen tien dagen kan trouwen.

Naast het psychologische onderzoek zijn er nog andere formaliteiten niet in orde, stelt een woordvoerder van het district Ancón in Lima. Daar bevindt zich de Piedras Gordas-gevangenis waar Van der Sloot een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op de Peruaanse tiener Stephany Flores in mei 2010.

De advocaat van de nabestaanden, Edward Alvarez, vraagt zich in het programma af 'welke vrouw er met een psychopaat wil trouwen'. Hij denkt dat de aanstaande van Van der Sloot bij een huwelijk een risico loopt. Alvarez stelt dat de Nederlander wil trouwen om de Peruaanse nationaliteit te krijgen, wat een mogelijke uitlevering naar de VS zou moeten voorkomen.

Strafrechtdeskundigen achten de kans echter klein dat dit werkelijk een belemmering zal zijn voor een uitlevering. De VS willen Van der Sloot berechten omdat ze hem ervan verdenken de moeder van de vermiste Natalee Holloway te hebben afgeperst.

Voor een kwart miljoen dollar zou hij haar cruciale informatie verschaffen over de vindplaats van haar dochter. Van der Sloot kreeg uiteindelijk een fractie van het geld, waarmee hij naar Peru vertrok. Het lichaam van de sinds 2005 vermiste tiener is nooit gevonden.