FOK!filmblik: The Trollenberg Terror (1958)

In het FOK!filmblik van vandaag treffen we weer een fijne horrorfilm uit de vijftiger jaren aan. The Trollenberg Terror was een fijne combinatie van ouderwetse horror met sciencefiction, die geheel in de traditie van de betere b-film was gemaakt.

The Trollenberg Terror

In de film van Quentin Lawrence draait het om de zusters Anne (Janet Munro) en Sarah Pilgrim (Jennifer Jayne) die samen op weg zijn naar Genève en in de trein een ontmoeting hebben met Alan Brooks (Forrest Tucker). Door omstandigheden komen de twee echter in het Zwitserse dorpje Trollenberg terecht. In de herberg horen ze dat er regelmatig mensen op onverklaarbare wijze verdwijnen. Alan Brooks blijkt te zijn uitgenodigd door professor Crevett (Warren Mitchell) die onderzoek doet naar een radioactieve wolk die boven het dorpje hangt en die een connectie lijkt te hebben met de verdwijningen en onthoofdingen in het dorpje.

Ik zie je wel hoor!
Ik zie je wel hoor!

The Trollenberg Terror was een heerlijke Britse sciencefictionfilm, geregisseerd door Quentin Lawrence. De film was een soort van opvolger van de gelijknamige tv-serie uit 1956, waarvan de zes afleveringen uit het enige seizoen spoorloos zijn verdwenen. Net als The War of the Worlds, Them! en Invaders from Mars was ook The Trollenberg Terror die duidelijk was geinspireerd door de Koude Oorlog situatie van die tijd. The Trollenberg Terror werd ook uitgebracht onder de titels Creature from Another World, The Creeping Eye, The Flying Eye en The Crawling Eye.