[Ligue 1] Tiental PSG voorbij naaste belager Marseille

Paris Saint-Germain heeft een knappe prestatie geleverd op bezoek bij Olympique Marseille. Een tiental Parijzenaren bogen een achterstand om (1-2). PSG en Marseille zijn momenteel de nummers twee en drie van de Ligue 1. AS Monaco is momenteel koploper, maar was vanavond te achterhalen door de club uit Parijs.

In het Stade Vélodrome van Marseille waren het de bezoekers die sterker waren, maar na een halfuur kwam een keerpunt in de wedstrijd. Thiago Motta haalde Mathieu Valbuena neer in het strafschopgebied, met als resultaat: een penalty en een rode print voor de Italiaanse controleur.

Motta kon gaan douchen en in het veld kreeg de thuisploeg de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Andre Ayew nam de verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Hij faalde niet. De middenvelder schoot hoog en overtuigend binnen: 1-0

Ondanks de man-meer-situatie bleef PSG gevaarlijk. Dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker. Gregory van der Wiel, die zich komende week gaat melden bij Oranje, legde de bal met veel gevoel op het hoofd van Maxwell, een andere oud-Ajacied. De Braziliaanse vleugelverdediger was doelman Steve Mandanda te snel af en scoorde: 1-1.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op. Beide teams namen weinig risico en Marseille wist tiental uit Parijs niet op de knieën te krijgen. In de 66' minuut werd het zelfs nog erger voor de thuisploeg. De arbiter legde de bal op de stip na een overtreding van Ayew op Marquinhos.

Zlatan Ibrahimovic ging achter de bal staan en faalde niet, net als zijn collega Ayew eerder in het duel. De Zweed zette de tien van PSG op voorsprong. In de laatste seconden van de blessuretijd kreeg Ayew via een vrije trap nog de kans om zijn fout goed te maken, maar de bal miste richting.