Lennox tegen seksuele optredens

Annie Lennox is niet gelukkig met de seksueel getinte optredens en muziekvideo's die ze de afgelopen tijd ziet bij een aantal popartiesten. De 58-jarige zangeres, vooral bekend van Eurythmics, is naar eigen zeggen verbijsterd. Lennox zegt niet specifiek welke artiesten ze bedoelt.

"Jullie weten over wie ik het heb", schrijft de zangeres op Facebook. "Het lijkt voor de hand liggend dat bepaalde platenmaatschappijen porno verkopen in combinatie met muziek. Alsof jonge meisjes niet al genoeg worden beïnvloed door een vloedgolf aan seksueel getinte beelden."

Lennox gelooft in vrijheid van meningsuiting, maar vindt dat bepaalde grenzen worden overschreden met de clips en optredens. "Het is deprimerend om te zien hoe graag bepaalde artiesten zichzelf op deze manier naar beneden halen", aldus de zangeres, die vindt dat sommigen zich tegelijkertijd gedragen als 'pooier en prostituee'.

Lennox doelt waarschijnlijk op zangeressen als Miley Cyrus, die regelmatig halfnaakt op het podium staat, naakt in haar nieuwe videoclip verscheen en seksueel uitdagend danste bij de Video Music Awards van MTV. Eerder uitten Cher en Sinéad O'Connor hun zorgen over de 20-jarige Cyrus. Zo waarschuwde O'Connor de zangeres in een open brief voor 'seksuele exploitatie door muziekindustriebonzen die verder schijt aan haar hebben'.