Velthuizen: "Zo kan het voetbal zijn"

Vitesse kon woensdag nog koploper worden in Den Haag, maar kijkt vandaag terug op twee nederlagen in een week tijd. Piet Velthuizen baalt. "We zijn helemaal niet slecht bezig."

"Ik baal ervan dat we de punten hebben laten liggen, want als er een ploeg vandaag verdiend heeft om de punten in eigen huis te houden, waren wij het wel", was doelman Velthuizen zondag stellig, in gesprek met Fox Sports. De keeper kreeg, toen hij in de slotfase mee naar voren ging een kans, maar collega-doelman Erwin Mulder stond in de weg.

"Jammer dat Erwin vandaag een sta-in-de-weg was. Alles werd recht op hem gekopt en hij stond er goed, complimentje voor hem", aldus Velthuizen. De sluitpost baalt dat hij met Vitesse vorige week nog de koppositie kon grijpen en nu zevende staat.

"We zijn helemaal niet slecht bezig, we kunnen juist voortborduren op deze wedstrijd, omdat we goed spel hebben getoond en dat we daar vertrouwen uit moeten halen. Het is zonde dat je woensdag zo'n rotwedstrijd moet spelen (ADO Den Haag-uit op een dramatisch veld, red.) en daar punten laat liggen en nu weer. Zo kan het voetbal ook zijn: de ene week kan je de koppositie halen en de andere week sta je weer in de middenmoot."