Wouters: "Onszelf niet beloond"

FC Utrecht verloor zondag met 3-0 bij Ajax. Trainer Jan Wouters baalde en vond dat het niet had gehoeven. Wouters zei na afloop van Ajax - Utrecht tegen de NOS dat hij baalde van meerdere dingen. "Dat je, zeker de eerste helft, een prima wedstrijd speelt, dat je jezelf niet beloont, dat je goed voor de dag komt en dan toch verliest. Eigenlijk hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord (1-0 verlies, red.)", aldus de trainer.

"Het tegendoelpunt valt wel heel knullig. Eerst een misverstand van twee spelers van ons op 't middenveld, die om de bal knokken. Daarna twijfelt Robin de Ruiter en verwerkt Timothy Derijck 'm helemaal verkeerd. Dat is gewoon een doelpunt weggeven en voor rust is dat wel een gevoelige tik."

Wouters wilde niet spreken van een structureel probleem. "Als je geen kansen creëert is dat wél zo, maar we creëeren ze en dan aan het einde, in de zestien, hangt het ervan af hoe scherp je bent. Dat lukt de ene keer wel en dan weer niet, maar de foutjes die je maakt als je goals weggeeft, dat vind ik een probleem."

Wouters zegt zijn ploeg op die foutjes te zullen wijzen, al zullen de spelers het volgens hem goed beseffen. "Er is zware teleurstelling. In het verleden zijn we hier prima voor de dag te komen. De teleurstelling is dat je verliest, misschien ietwat geflateerd. Het gevoel dat je jezelf niet beloont", aldus de trainer.