Joost Eerdmans trekt lijst Leefbaar Rotterdam

Joost Eerdmans is de lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Dat hebben de leden van de partij zondagmiddag besloten op een speciale ledenvergadering. Eerdmans werd gekozen nadat twee kandidaten voor het lijsttrekkerschap zich hadden teruggetrokken, zo meldt de partij.

Eerdmans, nu nog wethouder in buurgemeente Capelle aan den IJssel, wil dat Rotterdam zich als eerste stad van Nederland uit de crisis knokt. Volgens hem is die alleen te bestrijden met Leefbaar Rotterdam aan de knoppen. De partij, die groot werd met Pim Fortuyn, keert zich onder meer tegen de fors gestegen lokale lasten.

Verder komen volgens de de partij mensen in de bijstand amper aan het werk, door de lakse houding van het stadsbestuur en door de instroom van werknemers uit Oost-Europa. Ook zouden in sommige wijken de verloedering en de onveiligheid weer toenemen.

Leefbaar Rotterdam werd bij de verkiezingen in 2010 de tweede partij van de Maasstad. De lijst werd toen aangevoerd door Marco Pastors. De PvdA haalde evenveel zetels, maar wist net iets meer stemmen op haar naam te schrijven. Leefbaar Rotterdam belandde buiten het gemeentebestuur.

Eerdmans zat tussen 2002 en 2006 in de Tweede Kamer voor de Lijst Pim Fortuyn. Daar werd hij bekend als een goed debater, waarbij hij zich hard maakte voor strengere straffen. Naast zijn huidige wethouderschap presenteert Eerdmans sinds 2011 ook elke werkdag het programma Avondspits op Radio 1 van omroep WNL.


Eerdmans over de vrijlating van de moordenaar van Fortuyn (RTV Rijnmond)