FOK! wat een weer... Onverwachte omslag

De titel is een beetje misleidend vandaag en dat deed ik uiteraard expres om jullie scherp te houden. Zonder dollen, in slechts 1,5 dag zijn de weerkaarten omgeslagen van droog en zacht naar nat en koud. Dit is echter pas vanaf woensdag het geval.

Ook ik stond er even van te kijken hoe de situatie volledig op zijn kop is gezet. Onder regie van een hogedrukgebied boven Ierland ontstaat er een lagedrukgebied boven de Noordzee en laat dat hogedrukgebied nu plotsklaps zich wat gaan terugtrekken, zodat het lagedrukgebied nu volop de ruimte krijgt om naar naar onze streken te gaan afzakken. Op woensdag valt er al wat regen, maar donderdag en vrijdag beloven uiterst kil te worden met maxima rond de 12 graden en stevige buien met onweer. Bovendien komt er een krachtige noordwestenwind te staan. Totaal anders dan de weerkaarten de afgelopen dagen lieten zien.

Tot woensdag is het nog rustig en droog met in de nacht en ochtend soms verkeersbelemmerende mist of hardnekkige wolkenvelden. In het westen zien we voornamelijk veel zonneschijn, net zoals gisteren. De temperaturen liggen de komende twee dagen nog rond de 17 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 GrMo

Met Monopoly zitten we vandaag in de trein vér in het hoge noorden. Nabij Roodeschool brak de zon tussen de wolken door. Hier in Haarlem was het echter helemaal onbewolkt... 

 Paddo1
Dumpiej zag dat de herfst zijn intrede heeft gedaan met een paar paddo's.

 Appeltjes
De appels in zijn tuin zijn bijna klaar om geplukt te worden.

 Plopje
En nog een paddo...