Duikers vinden lichamen bij Lampedusa

Duikers hebben zondag nog eens 32 lichamen geborgen van migranten die donderdag bij een ramp met een overvolle boot bij het Italiaanse eiland Lampedusa om het leven kwamen. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten gezegd. In totaal zijn nu 143 lichamen geborgen. Er worden nog zo'n tweehonderd mensen vermist.

Reddingswerkers hervatten zondagochtend de zoektocht naar de slachtoffers. Duikers vonden bij het scheepswrak de lichamen van zestien migranten. De lichamen werden naar de kust gebracht en vervolgens overgebracht naar een tijdelijk mortuarium op het vliegveld. Leonardo Ricci van de Italiaanse politie verklaarde dat de zoektocht naar slachtoffers doorgaat 'zolang de zee kalm is en het licht is'.

De zoektocht lag de afgelopen twee dagen stil vanwege slechte weersomstandigheden. Duikers konden door de ruwe zee het scheepswrak niet bereiken.

Het schip maakte donderdag water en vloog in brand toen de opvarenden andere schepen met vuur wilden waarschuwen. De boot kapseisde en alle naar schatting vijfhonderd schepelingen raakten te water. Er worden nog ruim tweehonderd mensen vermist. Van de vijfhonderd vluchtelingen overleefden 155 mensen de ramp.