Sahin mist duel met Nederlands elftal

Nuri Sahin is er niet bij als Turkije dinsdag 15 oktober Nederland ontvangt in de WK-kwalificatiecyclus. De middenvelder van Borussia Dortmund is geblesseerd. Dortmund kan twee à drie weken geen beroep doen op Sahin, die afgelopen winter terugkeerde in Dortmund na mislukte avonturen bij Real Madrid en Liverpool.

De middenvelder is weer een vaste waarde in het team van Jürgen Klopp, maar zaterdag haakte hij tijdens de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-0 verlies) af met een enkelblessure. Onderzoek heeft uitgewezen dat de oud-Feyenoorder de buitenband van zijn rechterenkel gedeeltelijk heeft afgescheurd. Dat houdt in dat hij meerdere weken aan de kant staat. Sahin mist niet alleen de competitieduels tegen Hannnover 96 en Schalke 04, maar ook twee kwalificatieduels.

Sahin was opgeroepen voor de komende interlands van het Turkse nationale team. Op 15 oktober staat een confrontatie met Turkije op het programma, maar deze moet de middenvelder laten schieten, net als de uitwedstrijd tegen Estland, vier dagen daarvoor.