[NHL] St. Louis Blues winnen fors van de Florida Panthers

Vannacht hebben de St. Louis Blues de Florida Panthers flink het nakijken gegeven. In het Scottrade Center in St. Louis werd het liefst 7-0 voor de Blues. 

De eerste goal van de wedstrijd werd gescoord in een powerplay. De laatste tien seconden van de powerplay waren al ingegaan toen de Blues nog één laatste aanval inzetten. De aanval was uitermate vloeiend en ging over vier schijven voordat Brenden Morrow de 250ste goal uit zijn carrière kon intikken. 

De score liep pas echt uit in de tweede periode. Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz en Derek Roy scoorden allemaal een goal. De Blues kregen vervolgens nog een penalty mee, toen Alexander Steen onderuit werd gehaald terwijl hij 1-op-1 met de goalie Tim Thomas kwam. Hij zette Thomas tijdens de penalty met een lichaamsschijnbeweging knap op het verkeerde been en tikte met zijn backhand de 5-0 binnen.

In de derde periode kwam de eindscore al snel op het bord, nadat Ryan Reaves en Patrick Berglund binnen vijf minuten allebei scoorden. Door deze overwinning pakken de St. Louis Blues in het nog prille seizoen de leiding, op basis van doelsaldo.

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
Boston Bruins Detroit Red Wings 4 - 1
New York Islanders Columbus Blue Jackets 2 - 3 (na penalties)
Pittsburgh Penguins Buffalo Sabres 4 - 1
Toronto Maple Leafs Ottawa Senators 5 - 4 (na penalties)
Montreal Canadiens Philadelphia Flyers 4 - 1
Chicago Blackhawks Tampa Bay Lightning 2 - 3 (na penalties)
Dallas Stars Washington Capitals 2 - 1
Minnesota Wild Anaheim Ducks 3 - 4 (na overtime)
Vancouver Canucks Edmonton Oilers 6 - 2
San Jose Sharks Phoenix Coyotes 4 - 1