Higler staat achter twee rode kaarten

Dennis Higler eiste zaterdagavond de hoofdrol voor zich op in het competitieduel tussen Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle. De arbiter trok tweemaal de rode prent.

Beide incidenten werden na afloop fel bediscussieerd. Al in de eerste helft mocht Roly Bonevacia de kleedkamer opzoeken, nadat hij de doorgebroken Darryl Lachman licht aantikte. "Ik zie Lachman opkomen en dan is er contact. Maar waar ik voor fluit is het laatste moment waarbij je ziet dat het linkerbeen van Bonevacia Lachman raakt, waardoor hij ten val komt", vertelt hij voor de camera van de NOS.

De tweede rode kaart viel in de slotfase van de wedstrijd. Op het oog ging Frank Demouge een normaal kopduel aan, maar volgens Higler was het een elleboogstoot. "Naar mijn mening gaat Demouge heel nadrukkelijk met zijn arm naar achter, waardoor hij zijn arm als wapen gebruikt."

Higler moest de wedstrijd zelfs staken. "Het was een lastige wedstrijd. Het is een goede wedstrijd om van te leren. Helaas werd er het één en ander vanaf de tribune gegooid, waardoor ik een afkoelingsperiode inlaste", sluit hij af.