[PD] Barcelona blijft winnen, Real met schrik vrij

FC Barcelona blijft ook na acht wedstrijden in de Spaanse Primera Division zonder puntverlies. De Catalanen boekten een 4-1 thuiszege op Real Valladolid. Real Madrid had het veel moeilijker om drie punten te pakken. Uit tegen Levante werd door twee goals in de slotminuten een achterstand omgebogen in een 3-2 zege.

Valladolid kwam in Camp Nou na tien minuten brutaal op voorsprong door een goal van Javi Guerra. Amper vijf minuten later trok Alexis Sanchez de stand gelijk, maar pas na rust werd het verschil gemaakt. Xavi, Sanchez en Neymar stelden tussen de vijftigste en zeventigste minuut de overwinning voor Barça veilig.

Real Madrid kwam uit bij Levante tot twee keer toe op achterstand. Na de 2-1 van Nabil el Zhar in de 86e minuut leken de Madrilenen een verloren wedstrijd te spelen, maar Alvaro Morata maakte in de laatste minuut gelijk. Vier minuten in blessuretijd bezorgde Cristiano Ronaldo zijn ploeg zelfs nog de volle buit.

Barcelona staat na acht wedstrijden op 24 punten. Atlético Madrid, dat tot nu toe ook alles heeft gewonnen, kan zondag bij winst op Celta de Vigo langszij komen. Real Madrid staat derde.