Krol wil actief blijven voor bejaardenlobby

Henk Krol denkt erover om actief te blijven voor bejaardenlobby 50Plus. Dat zei hij vrijdag tegen RTL Nieuws. Krol trad vrijdag af als fractieleider van de bejaarde egoïsten, nadat duidelijk was geworden dat hij als directeur jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel bij de Gay Krant had ontdoken en op die manier het Nederlandse pensioenstelsel besodemieterde.

Volgens RTL wil Krol dit weekeinde over zijn besluit nadenken. "Ik heb vandaag zo veel steunbetuigingen gekregen uit de politiek, uit de partij en van de kiezers dat ik overweeg om voor de partij actief te blijven", citeert RTL hem. "Ik denk dat ik te beschadigd ben om als fractievoorzitter terug te keren, maar misschien kan ik me als bestuurslid blijven inzetten voor ouderen."

De partij 50Plus zet zich in voor het behoud van welvaart voor ouderen en vindt het geen enkel probleem als dat ten koste van jongere generaties gaat. De partij heeft momenteel twee zetels in de Tweede Kamer, maar zou volgens recente peilingen goed zijn voor tien zetels.