FOK!filmtip v/d dag: Facing Genocide: Khieu Samphan and Pol Pot

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Facing Genocide

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een zeer indrukwekkende Zweedse documentaire van David Aronowitsch en Staffan Lindberg. Op Nederland 2 is om 00.00 uur de documentaire Facing Genocide: Khieu Samphan and Pol Pot te zien, waarin we zien hoe Khieu Samphan, één van de voormalige leiders van de Rode Khmer, wordt vervolgd voor zijn misdaden tegen de mensheid. Wat gaat er eigenlijk om in het hoofd van een man die verantwoordelijk was voor zulke enorme misdaden?

 Facing Genocide 1

Meer dan een jaar volgden David Aronowitsch en Staffan Lindberg de voormalige Rode Khmer-baas, die ons kennis laat maken met zijn manier van denken, zijn manier van leven en zijn hechte relatie met Pol Pot. We ontmoeten ook Socheat, Khieu Samphan’s vrouw met wie hij al 40 jaar samen is. De stem van de slachtoffers wordt vertegenwoordigt door Theary Seng, advocaat en slachtoffer van de Khmer Rouge. De advocaat van Khieu Samphan is Jacques Vergès, die ook wel de advocaat van de duivel wordt genoemd. Wil je dus wel eens weten waarop de film The Killing Fields destijds werd gebaseerd, dan mag je dit imponerende portret zeker niet missen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!