Auteur erotisch Bijbelboek belaagd

Hoewel het hét handboek voor enorm preutse mensen is, weet iedereen die de Bijbel ooit heeft gelezen dat het boek verrassend vol met seks staat. Een dronken Lot neukt z'n dochters, mannen hebben lullen als ezels, en het Hooglied zou niet misstaan in de brievenrubriek van de Playboy.

Auteur Matthew Stillman besloot er toch nog een schepje bovenop te doen, door een erotische versie van Genesis te schrijven. Hij expliciteerde alle scènes waarin seks gesuggereerd wordt, zoals bijvoorbeeld de herbevolking na de Zondvloed. Hij deed het ook nog eens in de schrijfstijl van de Engelse King James Bible uit 1611.

Dat Adam en Eva geneukt hebben, zal ook christenen niet verbazen. Dat Adam en Eva daarvan ook genoten hebben, vinden sommige christenen kennelijk een stuk schokkender. Na tientallen haatbrieven hebben de gristenfundi's ook hun weg naar Stillmans huis in New York gevonden.

Toen Stillman maandag thuiskwam, had iemand namelijk met graffiti 'blasphmy' op z'n stoep gekalkt, Engels voor 'godslastering'. Jep, inclusief de spelfout. De schrijver kan er zelf wel om lachen: "Ik denk dat iemand kwaad is en zich uitgekuurd heeft." Hij noemt het zelf 'crimineel kattenkwaad'.

Stillman benadrukt dat veel anderen positief reageerden op zijn werk, dat 'Genesis deflowered' ofte 'Genesis ontmaagd' heet: "Het hielp mensen twee basisbehoeften te assimileren. We leven in een wereld waarin seks en moraliteit sterk beïnvloed worden door de Bijbel." Hij is dan ook benieuwd naar de drijfveren van de vandaal.