SGP wil Halloween verbieden

De SGP heeft weer iets nieuws gevonden om op te kankeren. De christenextremisten willen in Dussen en Hank de plaatselijke halloweenoptocht verbieden. Kinderen zouden zich namelijk inlaten met de duivel, godverdomme.

Volgens de grrrristenen worden tere kinderzieltjes tijdens deze optocht geconfronteerd met duistere zaken als Satan. Maar, zo vindt de SGP-fractie van het Brabantse dorp, je verkleden als Lucifer is niet onschuldig. "Het waren eerst onschuldige pompoenen", zeurt SGP fractievoorzitter Theo Meijboom. "Het zijn nu bizarre uitmonsteringen waar kinderen in gekleed gaan en daar willen wij onze jeugd niet aan blootstellen".

De halloweenoptochten vinden eind deze maand plaats in de bij Werkendam horende dorpen Dussen en Hank, op de grens tussen Brabant en Zuid-Holland. De SGP keurt het ook af dat de gemeente meewerkt aan de optochten. "Wij moeten als gemeente niet willen dat ambtenaren - want dat zijn het - meewerken aan een halloweenoptocht."

Daarnaast is het volgens de refo ook wetenschappelijk bewezen dat halloween slecht is voor de jeugd. "Dat varieert van leerproblemen op school tot angststoornissen." Volgende week zal het college van B&W beslissen of gemeenteambtenaren mogen meewerken aan de optocht.

Mochten ouders desondanks zelf een optocht willen organiseren, dan kan de SGP dat niet tegenhouden. Maar dan ben je met deze man nog niet klaar. "Misschien gaan we daar dan naar toe om een tegengeluid te laten horen."

RuudRuud heeft zijn mening al klaar over de kwestie