Netflix in HD op iPad en iPhone

Netflix biedt zijn films en televisieseries sinds woensdagnacht ook in HD-beeldkwaliteit aan op de iPhone en iPad. Hiervoor moeten de apparaten wel draaien op de onlangs uitgebrachte zevende versie van besturingssysteem iOS en moet de app van Netflix geüpdatet worden. Via Android-telefoons en tablets werd Netflix al in de hogere beeldkwaliteit aangeboden.

Naast de update voor de app van Netflix kunnen beelden die via een tablet of telefoon worden binnengehaald via Apple TV doorgestuurd worden naar de televisie. Het gaat ook hier om beelden in HD-beeldkwaliteit.

Er zijn meerdere manieren om Netflix op een televisie te krijgen. Nieuwere televisies en spelcomputers beschikken over apps. Ook is het mogelijk een laptop aan te sluiten op een televisie. Daarnaast is de beeldkwaliteit via de Playstation 3 of de pc hoger.

Netflix, dat sinds vorige maand in Nederland verkrijgbaar is, hoopt volgend jaar de beeldkwaliteit van zijn internetdienst te verhogen. Het tweede seizoen van het Emmy winnende drama House of Cards wordt in de 4K-beeldkwaliteit opgenomen.

Voor acht euro per maand kan onbeperkt naar films en televisieseries worden gekeken. Netflix weigert bekend te maken hoeveel Nederlanders gebruikmaken van de dienst. Over vijf tot tien jaar wil het bedrijf een op de drie Nederlandse huishoudens als klant hebben.