Nabestaanden Michael Jackson verliezen rechtszaak

De nabestaanden van Michael Jackson hebben de rechtszaak die ze tegen concertpromotor AEG aanspanden verloren. Een jury oordeelde dat AEG lijfarts Conrad Murray inhuurde en dat die competent was om de King of Pop te behandelen. De concertpromotor was volgens de jury niet nalatig bij het aanstellen van de lijfarts.

Michaels moeder Katherine stelde dat AEG niet zorgvuldig genoeg te werk is gegaan bij het inhuren van Murray. De cardioloog diende de King of Pop in juni 2009 een fatale dosis propofol toe. Eind 2011 werd Murray veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Katherine eiste honderden miljoenen van AEG voor haar en de drie kinderen van Michael, maar krijgt niets.

AEG was volgens de jury wel verantwoordelijk voor het aanstellen van Murray, maar de arts was in staat om de zanger te behandelen. De concertpromotor zelf heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij het inhuren van Murray. Volgens AEG was het Jackson zelf die met Murray in zee ging.

De twaalf juryleden bleken unaniem in hun oordeel. De zes mannen en zes vrouwen beantwoorden de vraag of AEG Murray inhuurde allemaal met ja. Op de vraag of Murray incompetent was, antwoordde de volledige jury nee. De jury hoefde niet unaniem te zijn om tot een oordeel te komen. Een meerderheid van negen stemmen was genoeg geweest.