Next-gen Deus Ex-game aangekondigd

Vandaag heeft ontwikkelaar Eidos Montreal laten weten dat het aan een 'idee' werkt dat Deus Ex: Universe heet. Deus Ex: Universe is een verbonden en uitdijende wereld die meerdere games en andere soorten media gaat omvatten.

Deus Ex: Universe gaat niet alleen bestaan uit pc- en consolegames, maar gaat ook bestaan uit games en 'ervaringen' op tablets, smartphones, boeken, graphic novels en nog veel meer. Hoewel er verder nog niets bekend is hoe dit allemaal precies gaat werken, wist men wel te vertellen dat het eerste product binnen het Deus Ex: Universe een next-gen Deus Ex-game gaat worden.

De game gaat uitkomen op de pc en de next-gen consoles. Het is niet duidelijk of hiermee ook de Wii U wordt bedoeld. Om alvast een sfeerimpressie te geven heeft Eidos de onderstaande concept art vrijgegeven. Het kunstwerk symboliseert een 'ghetto-city' die gebouwd is om mensen te scheiden in klassen. De mensen die in de 'klasse' wonen die is afgebeeld hebben hun omgeving zelf omgebouwd naar hun idee van de 'cyber-renaissance'. Kortom, genoeg voer voor wederom een sterk verhaal in een dystopische setting!

Het is nog niet bekend hoe de game gaat heten en wanneer de game uitkomt.

Deus Ex: Universe next-gen game