Dumoulin, Kittel en Degenkolb langer bij Argos

Argos-Shimano heeft de contracten van Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin verlengd. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg vandaag bekend. De Duitse sprinters blijven tot eind 2016 bij het team. Dumoulin tekende voor een jaar bij.

De 22-jarige Limburger beleefde dit seizoen met zijn aanvalslust in de Tour de France zijn doorbraak bij het grote publiek. In de Eneco Tour eindigde Dumoulin in augustus als tweede in het eindklassement. De Tsjech Zdenek Stybar reed hem pas op de slotdag uit de leiderstrui. Zondag kwam de renner in actie op het WK op de weg in Florence.

"Ik zie nog veel mogelijkheden bij deze ploeg", liet Dumoulin weten in een verklaring van Argos. "Ik krijg de vrijheid en steun in de koersen die mij liggen. Dat is een ideale situatie voor een jonge renner. Daarnaast kijk ik ernaar uit om het team te helpen bij het behalen van de doelstellingen."

Argos-manager Iwan Spekenbrink ziet Dumoulin als een van de grootste Nederlandse talenten. "Hij is een allrounder, maar de focus is er op gericht om hem verder te ontwikkelen als een tijdrijder en klassementsrenner."

Ook Kittel maakte deze zomer indruk in de Tour de France. De topspurter schreef vier etappes op zijn naam, waaronder de eerste en de laatste. Hij droeg een dag de gele trui. "Argos heeft mij de beste mogelijkheden gegeven om mij te ontwikkelen als renner en persoon. Als sprinter heb ik hier de steun om nog meer geweldige resultaten te behalen."

Voor Degenkolb bleef groot succes dit seizoen uit. Alleen in de Giro d'Italia boekte de Duitser een ritzege. Een jaar eerder sloeg hij wel zijn slag in de Ronde van Spanje, waar hij vijf etappes won. "John is niet alleen sterk in de sprint, maar heeft ook potentie voor de klassiekers", vertelt Spekenbrink.

Net als Dumoulin, Kittel en Degenkolb blijft ook de Duitser Simon Geschke langer bij het team. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Argos neemt afscheid van François Parisien en Patrick Gretsch, die naar AG2R vertrekt. Yann Huguet stopt met wielrennen.