FOK!filmtips vd dag: Conan the Barbarian (1982) & Conan the Destroyer (1984)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Conan the Barbarian

Vanavond is het voor de liefhebbers van fijne fantasyfilms uit de tachtiger jaren weer ouderwets genieten. Op RTL7 zijn namelijk alweer een tweetal epische films van de Oostenrijkse eik op de televisie te zien en dat levert dus weer een fraaie dubbele FOK!filmtip van de dag op.

Conan the Barbarian 1

Om 20.30 uur begint het met de spetterende actiefilm Conan the Barbarian uit 1982. Als Conan nog maar een jonge barbaar is, worden zijn ouders op gruwelijke wijze afgeslacht door de wrede Thulsa Doom (James Earl Jones) en zijn bende tuig. Als 'troost' wordt Conan vervolgens naar een slavenkamp gestuurd. Conan heeft naar maar één doel voor ogen en dat is bloedige wraak op Thulsa en zijn gevreesde en mysterieuze slangen-cult.

Conan the Barbarian 2

Conan the Barbarian werd geregisseerd door John Milius. De regisseur had in de zeventiger jaren al een aantal films gemaakt, maar zijn bewerking van de beroemde verhalen van Robert E. Howard sloeg in als een bom. Toen de film in mei 1982 haar debuut maakte in de Amerikaanse bioscopen, stonden de fans soms wel acht uur te wachten om een kaartje voor dit spektakel te bemachtigen.

Conan the Destroyer

Om 23.05 uur vervolgen we de avond op RTL7 met de tweede FOK!filmtip van de dag, namelijk het vervolg Conan the Destroyer uit 1984. Conan is in de rouw vanwege de dood van zijn geliefde Valeria, maar moet weer aan het werk als prinses Jehnna (Olivia D'Abo) door een wrede tovenaar wordt ontvoerd. In het gezelschap van Malak (Tracey Walter) en de bloedlinke Thula (Grace Jones) gaat de woeste spierbundel op zoek naar een mythisch juweel, waarmee doden weer tot leven kunnen worden gewekt.

Conan the Destroyer 2

Bij Conan the Destroyer werd de regiestoel overgenomen door de legendarische Richard Fleischer. In de film zagen we ook de wereldberoemde NBA-speler Wilt Chamberlain opduiken, die als enige professionele speler ooit 100 punten wist te scoren tijdens een basketbalwedstrijd (in 1962). Chamberlain zou na Conan the Destroyer nooit meer aan een andere film meewerken. Dat ook Grace Jones geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, merkten twee stuntmannen die door haar het ziekenhuis in werden geslagen bij een vechtscène.

Conan the Destroyer 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!