Moisander verrekt knieband

Niklas Moisander heeft in het Champions Leagueduel tegen AC Milan een lichte verrekking aan de binnenkant van de linkerknie opgelopen. Dat wees onderzoek woensdag uit, meldt Ajax op zijn website. De verdediger is eerder aan dezelfde knie geopereerd, waardoor de Amsterdammers voorzichtig met hem zijn.

De 28-jarige Fin ging tegen de Italianen in de 77e minuut geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger Mike van der Hoorn veroorzaakte diep in blessuretijd de strafschop waaruit Mario Balotelli voor de 1-1 eindstand tekende. Stefano Denswil had Ajax kort daarvoor op voorsprong gezet.

Net als Moisander moest ook Lerin Duarte zich dinsdagavond laten vervangen. De middenvelder had last van zijn linkerenkel, maar zijn kwetsuur lijkt mee te vallen. De komende dagen worden beide spelers verder onderzocht. Dan moet blijken of ze op tijd fit zijn voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zondag.