Schwarzenegger stap dichter bij nieuwe Conan-film

Arnold Schwarzenegger is weer een stap dichter bij het maken van The Legend of Conan. Andrea Berloff is aangetrokken als scenarist. Ze schreef eerder World Trade Center voor Oliver Stone en is momenteel voor Disney bezig met een script over Koning Arthur. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Berloff neemt het scenario over van Chris Morgan, die al een eerste versie van het scenario schreef en de film gaat produceren. Hij heeft zijn sporen verdiend met scripts van Fast & Furious 6, dat hij ook produceerde, het te verschijnen vervolg Fast & Furious 7 en de te verschijnen samoeraifilm 47 Ronin met Keanu Reeves.

In The Legend of Conan is de Oostenrijkse Eik voor de derde keer te zien als de gespierde barbaar, die inmiddels koning is. De insteek wordt het tonen van een oudere, ietwat versleten Conan die nog eenmaal op een gevaarlijke queeste moet om niet alleen zichzelf, maar ditmaal ook zijn volk en koninkrijk te redden.

The Legend of Conan moet terugkeren naar de bloederige en nagenoeg ongecensureerde eerste film, Conan the Barbarian uit 1982. Aan het eind van die film is Conan al te zien in een vooruitblik, peinzend op een troon. De echte fans hebben die film altijd als 'de enige echte' Conan-film beschouwd. In elk geval was het de lancering van Schwarzeneggers carrière.

Het vervolg Conan the Destroyer uit 1984, ook met Schwarzenegger, werd destijds door pers en fans gehekeld omdat de film te gekuist en familievriendelijk zou zijn. De remake Conan the Barbarian uit 2011, ditmaal met Jason Momoa in de titelrol, kostte negentig miljoen dollar maar bracht wereldwijd nog geen 49 miljoen op.


Schwarzenegger stap dichter bij nieuwe Conan-film (Foto: Novum)